Çizme Nasıl Kombinlenir ?

Çizme Nasıl Kombinlenir

Çizme Nasıl Kombinlenir?

Sonbahar ve kış mevsiminin en çok tercih edilen ayakkabılarından biri çizmelerdir. Birbirinden şık desenli, modanın renkleriyle üretilen çizmeleri çok beğeniyorsunuz ama çizme nasıl kombinlenir bilmiyorsanız bu yazımız tam size göre!

Çizme kombinlemek zor gibi gözükse de aslında pek de zor sayılmaz. Özellikle kış gecelerinin kurtarıcı ayakkabıları arasında çizmeler yer alıyor. Çizme kombinlemek istediğinizde öncelikle nereye gideceğiniz önemli. Kahvaltıya gitmek için yapacağınız kombinle, gece şık bir restorandaki yemek davetine katılmak için yapacağınız kombin bambaşkadır. Rahat kıyafetler tercih etmek istiyorsanız dar kalıp pantolonlarınızın altına çizme tercih edebilirsiniz. Etek ve gömlek kombini yaptığınız zamanlarda kombin rengine uygun bir çizme giyebilirsiniz. Fakat etek giydiğiniz zaman çizmenizin boyunu ve etek boyunu hesaba katmanız gerekiyor. Eğer diz üstü etek giyecekseniz çizme boyunuz ve etek boyunuz orantılı olmalı. Uzun etek tercih etmek istediğinizde uzun diz boyu çizmeler önerilmiyor.

Uzun Çizme Altına Ne Giyilir?

Soğuk havalarda bacaklarınızın soğuğa maruz kalmasını istemiyorsanız uzun çizmeler tam da size göre. Pantolon, tayt veya külotlu çorap kombininizle sonbahar ve kış mevsiminde dışarıda soğuktan korunup aynı zamanda şık olabilirsiniz. Uzun çizme altına kalın veya ince çorap giyebileceğiniz gibi çorap giymeden de günlük kombininizi tamamlayabilirsiniz. 

Diz Üstü Çizme Nasıl Kombinlenir?

Diz üstü çizme kadınların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Özellikle kış mevsiminde rahatlığı ve şıklığı diz üstü çizmelerle yakalamak son derece mümkün. Diz üstü çizmeler çok fazla tercih edilse de çizmeleri tercih etmeyen hatta tercih edemeyen bir kesim de var. Bunun sebebi diz üstü çizmeleri uzun bacaklara sahip olanların giymesi gerektiği fikridir. Toplumdaki bu düşünce içimizden bazılarını diz üstü çizme giymekten alıkoyuyor. Bu yaklaşım ve düşünce doğru değildir. Kısa bacak boyuna sahip kişilerde diz üstü çizme kombinlemek gözleri üzerinde toplayabiliyor. Peki, diz üstü çizme nasıl kombinlenir bir bakalım.

Siyah tayt giymeyi tercih ettiğiniz günlerde rahatlıkla diz üstü çizme giyebilirsiniz. Siyah tayt ve siyah diz üstü çizme bir bütünlük sağlayarak sizi olduğunuzdan uzun gösterecek. Bacak boyu kısa olan biriyseniz kısa, yüksek belli etek veya şortlar kurtarıcınız olabilir.

Krem Rengi Çizme Nasıl Kombinlenir?

Krem rengi çizme mutlaka her kadının dolabında bulunması gerekir. Özellikle sonbaharın renklerini kullanmayı sevenler için krem rengi çizme güzel bir seçenek. Krem rengi çizmeler toprak tonlarında eteklerle kombinlendiğinde farklı bir havaya bürünüyor. Tercih ettiğiniz krem rengi çizmeniz kovboy çizmesi tarzındaysa diz üstü bir etekle kombinlemeniz uygun olacak. Son zamanlarda tekrar moda olan ekose desenini seviyorsanız kombinlerinizde mutlaka kullanmalısınız. Triko bir kazağın altına bordo tonlarında ekose bir etek ve altına krem rengi bir çizme tercih ederseniz girdiğiniz her ortamda dikkat çekersiniz. Trençkotunuzun altına yine krem rengi çizme tercih ederek şıklığı yakalayabilirsiniz.

Bunun yanında krem rengi çizme nasıl temizlenir? içeriğimizi okumanızı tavsiye ederiz.

İlkbaharda Çizme Giyilir mi?

Kış mevsiminin toparlanıp gitmesinin ardından açan güneş, ilkbaharda çizme giyilemeyeceği kanısını oluşturuyor. Havalar çok sıcakladığında ayağınız çizmenin içerisinde hava alamaz duruma geliyor ve bu da sıcaktan oluşan bakteri sayısının artmasına sebep oluyor. Sıcaklık sizi rahatsız etmeyecek derecedeyken tabii ki çizme giyebilirsiniz. İlkbahar mevsiminde şort, mini etek gibi kıyafetlerle çizme kombinleyebilirsiniz. Kovboy tarzı çizmeler kot şortla birlikte oldukça etkileyici gözüküyor. Özellikle sahile kıyısı olan bir bölgede yaşıyorsanız mutlaka kot şort-kovboy çizmesi ikilisine bir şans vermelisiniz.

 

 

İlkbahar ve yaz aylarında giyilen kovboy çizmeler için: Ayakkabı kokusu nasıl giderilir? ve Ayakkabı içi nasıl temizlenir? içeriklerimizi okumanızı tavsiye ederiz.

Etiketler: Çizme Nasıl Kombinlenir
Haziran 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR