Erkeklerde Terlik Seçiminde Nelere Dikkat Edilir?

Erkeklerde Terlik Seçimi

Erkeklerde Terlik Seçiminde Nelere Dikkat Edilir?

Yaz mevsiminin iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladığı bugünlerde artık kalın ayakkabıları rafa kaldırmanın artık zamanı geldi. Sonbaharın son dönemlerinde kapalı ayakkabı giymeye başlıyoruz ve ilkbahar kendini yaz mevsimine teslim edene kadar spor ayakkabı, bot, çizme gibi kapalı ayakkabıları giymeye devam ediyoruz.

Bu dönemlerde ayakkabılar içerisinde kalın çoraplarla iyice havasız kalan ayakların artık feraha erme zamanı geldi diyebiliriz. Mağazalarda, online satış sitelerinde artık renk renk, model model terlik çeşitleri yer almaya başladı. Erkekler için çeşitliliğin oldukça fazla olduğu modeller arasından yaz için dilediğiniz terlik seçimini yapabilirsiniz.

Yaz aylarında giyebileceğiniz rahat, konforlu bir terlik satın almak istiyor fakat terlik seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilmiyor olabilirsiniz. Bu yazı dizimizde erkek terlik seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir, terlik alırken nelere bakmalıyız beraber inceleyeceğiz.

Erkekler kadınlara oranla terlik giymeye biraz daha mesafeli yaklaşıyor. Tatil beldeleri dışında şehir içerisinde terlik giyen erkek sayısı terlik giyen kadın sayısına göre daha az bulunuyor. Artık günümüzde yavaş yavaş erkeklerde yaz aylarında terlik giymeyi tercih etmeye başlıyor. Peki, terlik seçerken önce neye dikkat etmeliyiz?

Öncelikle terlik satın almaya karar verdiğinizde ayaklarınızın hijyenine, pedikürüne dikkat etmeniz gerekiyor. Tırnak bakımı, topuk bakımı gibi ayak bakımınızdan eminseniz ayak numaranıza uygun erlik seçebilirsiniz. Ayak numaranıza uygun terlik seçmeniz ayağınızın terlik içerisinde rahat etmesi açısından oldukça önemlidir.

Ayak numaranızdan büyük olan terliklerde ayağınız öne doğru kayma yaparak parmaklarınızı terlik dışına çıkarır. Bu durum hem hoş bir görüntü oluşturmaz hem de sizi yürürken rahatsız eder, yalpalamanıza sebep olabilir. Modelini beğendiğiniz terliği sadece modeli ve duruşu güzel diye satın almamalısınız. Terliğin konforu ayak sağlığınız açısından oldukça önemli.

Düztaban veya ayağınızla ilgili herhangi bir ortopedik probleminiz varsa terlik satın alırken bu durumu ön planda tutun. Ayağınıza göre ortopedik terlik satın alabilirsiniz. Önü kapalı terlik almak isterseniz terlik içerisinin hava alan malzemeden üretilmiş olmasına dikkat edin. Yaz sıcaklarında terleyen bir ayağınız olsun istemezsiniz.

Terlik satın alırken fiyatlara da dikkat etmeniz gerekiyor. Piyasada oldukça ucuz terlikler bulunuyor ve bu terlikler ayak sağlığınıza uygun üretilmemiş oluyor. Ayak sağlığınız için ucuz terlik almaktan kaçınmalısınız. Terliklerde ayakkabılarda olduğu gibi çeşitli malzemelerden üretilir; polyester, mantar, kumaş, plastik veya hakiki deriden üretim yapılıyor.

Peki, siz bu malzemelerden hangisini seçeceksiniz? Terliklerde kullanılan polyester ayağınızın terlemesine neden olur, bu da ayak sağlığınız için pek de iyi bir durum değil.

Bu sebeple terlik polyesterden üretilmiş olsa bile terliğin nefes alan gözenekleri bulunuyorsa ayağınız rahat edecek. Tahta tabanı bulunan terlikler sert bir yapıya sahip gibi gözükse de aslında oldukça rahattır.

Erkek Deri Terlik Çeşitleri ve Seçimleri

Erkek deri terlik modelleri açısından zengin çeşitliliğe sahiptir. Ayak parmaklarınız gözüksün istemediğinizde hakiki deriden üretilen önü kapalı model terlik alabilirsiniz. Hakiki deriler de terliğin ön kısmı kapalı olsa dahi ayak içeride hava alır ve böylece ayaklarda terleme olmaz. Eğer parmaklarınızın gözükmesi ile bir sıkıntınız yoksa parmak arası veya bant model deri terlik satın alabilirsiniz. Hakiki deri terlik modelleri arasında tokalı terlik modelleri de yer alıyor.

Rahat Terlik Seçimleri: Düz Taban, Parmak Arası Terlikler

Terlik alacak kişiler terlik tabanının rahat olup olmamasına dikkat etmeli. Özellikle düztaban gibi rahatsızlığı olan kişilerin doktoruna danışıp ortopedik tabanlı terlikleri giyip giyemeyeceğini öğrenmesi gerekir.

Düztabanınız var ise doktorunuz tarafından onay aldıysanız size uygun üretilen ayak konforuna ve ayak sağlığına uygun ortopedik terliklerle yaz boyu rahat edebilirsiniz. Son yılların vazgeçilmezi haline gelen parmak arası terlikler ayağınızda terlik yokmuş hissiyatı vererek sizi gün içinde rahat ettiriyor.

Parmak arası terlikleri her gün giyebileceğiniz gibi özellikle plaj stilinde sizin kombininizi tamamlayacak modellerden biri olacaktır.

Erkeklerde Doğru Terlik Seçiminde Numaranın Önemi

Erkeklerde doğru terlik seçimi kadınlar ve çocuklarda olduğu gibi önemlidir. Numaranıza uygun terlik seçmediğiniz takdirde ayağınız terlik içerisinde rahat etmez.

Gün içerisinde ayak tabanınız terlikte kayar ve parmaklarınız dışarıya çıkar. Eğer küçük numara terlik tercih ederseniz de bu sefer topuk kısmınız terlikten dışarıya çıkar ve topuğunuzda acı hissedersiniz. Terliklerde doğru numara kullanımı ayak görüntünüz açısından oldukça önemli. Parmaklarınızın dışarıya fırladığı bir görüntü pek de hoş gözükmez.

Deri Terlikler Nasıl Kombinlenir?

Erkek deri terlikleri terliğiniz modeline göre kombin yapabilirsiniz. Yaz aylarında çok sık tercih edilen kapri model pantolonların altına deri terlikler oldukça şık durmakta. İnce kumaştan üretilen kot pantolonların altına parmak arası veya tokalı terliklerle gün içerisinde havalı bir görünüm elde edebilirsiniz. Özellikle tatil beldelerinde beyaz pantolon ve beyaz gömlek uyumunu yakalamak istiyorsanız pantolonunuzun altına giyeceğiniz terlikle rahat bir hava yakalayabilirsiniz.

Rahat ve Şık Erkek Deri Terlik Modelleri

Erkekler için rahat ve şık deri terlik modelleri arasında pek çok model ve renk bulunuyor. Deri terlik modellerinde renk ve modele önem verildiği gibi kişilerin ayak sağlığına da önem veriliyor. Ayağınıza uygun konforda deri terlikler arasından dilediğinizi satın alabilirsiniz.

Ayağınızın sıcak havalarda terlemesini önleyerek ayak sağlığının korunmasına büyük ölçüde dikkat ediliyor. Erkek terlik modelleri arasında; siyah, bej, beyaz, taba renkleri yoğun olarak yer alıyor.

Erkeklerin terlikte sık tercih ettiği renkler üzerinde duruluyor. Konforlu erkek terlik modelleri arasında önü kapalı modeller olduğu gibi parmak arası, tokalı, klasik model terliklerde yer alıyor. Siz de dilediğiniz renk ve modelde terlik seçiminizi yapabilirsiniz.

dilerseniz, damatlar için ayakkabı terchini nasıl olmalı yazımızı da inceleyebilirsiniz

 

 

 

Etiketler: Erkek Terlik
Ağustos 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR