Dolgu Topuklu Ayakkabılar Nasıl Kombin Yapılır?

Dolgu Topuklu Ayakkabı

Dolgu Topuk Ayakkabılar Nasıl Kombin yapılır?

Topuklu ayakkabılar arasında en rahat ayakkabı modeli olarak bilinen dolgu topuk ayakkabılar ilkbahar ve yaz aylarının favori ayakkabısı olarak karşımıza çıkıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte çorap giymek yavaş yavaş bırakılıyor, önü ve arkası kapalı ayakkabıların yerini mevsimine uygun dolgu topuk ayakkabılar almaya başlıyor. Günlük hayatta konforundan ödün vermeyen kadınlar ve davetlerin şık tarzını yakalamak isteyen kadınlar dolgu topuk ayakkabı giymeyi tercih ediyor. Peki, dolgu topuk ayakkabı giymek istiyor fakat nasıl kombinleyeceğiniz hakkında pek bir fikriniz yok mu? O zaman dolgu topuk ayakkabı kombini nasıl yapılır size yardımcı olalım.

Dolgu topuk ayakkabıları her mevsim tercih edebilirsiniz fakat dolgu topuk ayakkabılar özellikle ilkbahar ve yaz mevsiminde daha çok tercih edilir. Dolgu topuk ayakkabı ile kombin yapmak istiyorsanız öncelikle seçtiğiniz kıyafet çok önemli. Kıyafetinize göre ayakkabınızın modeline karar vermelisiniz. Aynı zamanda seçtiğiniz dolgu topuk ayakkabı da bir o kadar önemli. Ayakkabınızın hafif olmasına özen gösterin; hafif ayakkabı sizi gün içerisinde yormaz ve özgürlük hissi yaşamanızı sağlar. Kombininiz de kullandığınız renkler ile ayakkabının renginin dengeli olmasını sağlamalısınız. Eğer yaz mevsiminde iseniz hasır dolgu topuk ayakkabı modelleriyle güzel bir kombin oluşturabilirsiniz.

Kombinler de genel olarak geçerli bir kural vardır o da desen ve renk dengesinin oluşmasıdır.  Hacimli bir model olan dolgu topuklu ayakkabılarınızın üst kısmı desenliyse tercih edeceğiniz etek veya pantolonun sade bir kumaştan olmasına dikkat edin. Eğer hem ayakkabı hem de giydiğiniz alt kıyafetiniz desenli ise hem boyunuz kısa gözükür hem de desen karmaşası göz yorar. Ayakkabınızı tek renkli tercih ederseniz bu sefer tam tersini uygulamalısınız. Ayakkabı mavi, pembe, sarı, siyah gibi ek renkten oluşuyorsa kullanacağınız alt kıyafetiniz desenli olabilir. Böylece oluşturduğunuz kombin göz yormayacak ve şık bir görünüm elde etmiş olacaksınız.

Elbise tercihinizde yine desenli-desensiz uyumuna dikkat etmeniz gerekir. Desenli bir elbise altına sade, düz renkli dolgu topuk ayakkabı tercih etmenizi öneririz. Uzun elbiselerde dolgu topuk kullanımı elbisenizin daha şık durmasını sağlar; kısa, mini elbiselerde ise bacak boyunuz kısaysa bacak boyunuzun uzun durmasında etkili oluyor.

Dolgu topuk ayakkabıları salaş, bol kıyafetler, uzun ve kısa eteklerle kullanabilirsiniz. Özellikle salaş pantolon altına dolgu topuk ayakkabı oldukça şık duruyor bizden söylemesi. Kış mevsiminde İspanyol paça kot pantolon altına tercih edeceğiniz dolgu topuk botlar bacak boyunuzu uzun gösterirken havalı görünmenizi de sağlıyor. Kışın skinny jean pantolon altına yine dolgu topuk bot giyebilirsiniz.

Kadın dolgu topuk ayakkabı modelleri içerisinde çeşitli modeller bulunuyor. Deri, süet, hasır, marlon tabanlı dolgu topuk ayakkabılar kombinlerinize göre çeşitlilik gösterebiliyor. Yaz aylarında hasır ve morlon topuklu ayakkabılar daha kullanışlı oluyor.

 

Dolgu Topuk Ayakkabı Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Dolgu topuk ayakkabılar da diğer topuklu ayakkabılar gibi satın alınırken ayağınıza uygun olmalı. Ayağınızdan bir numara büyük veya bir numara küçük ayakkabı satın almamalısınız. Kendi numaranız neyse mutlaka onu satın alın ki ayakkabı ayağınıza tam otursun. Dolgu topuk ayakkabılar, ince topuklu ayakkabılara göre daha rahattır. Topuklu ayakkabı giyerken sıkıntı yaşayan kadınlar daha çok dolgu topuk ayakkabı giymeyi seçer. Ayakkabıyı satın alacağınız mevsim de önemli bir etken. Yazın önü ve topuğu açık ayakkabı tercih edebilirsiniz; kış mevsiminde ön ve topuk kısmı kapalı dolgu topuklu ayakkabı satın alırsanız olumsuz hava koşullarında rahat edebilirsiniz. Ayrıca kış için üretilen dize kadar uzanan dolgu topuklu çizme modellerini de tayt üzerine kombinleyebilirsiniz.

Dolgu Topuk Ayakkabı Nelerle Kombinlenir?

Dolgu topuklu ayakkabılar ayakkabı sektörünün en rahat topuklu ayakkabıları arasında yerini alıyor. Rahatlığıyla tercih edilme sebebi olan ayakkabılar çeşitli modelleriyle pek çok kombin seçeneklerinde size eşlik edebilir.

Dolgu topuk ayakkabıları ister klasik tarzda kumaş pantolonla kombinleyebilir, isterseniz plaj şıklığında kot şortla da giyebilirsiniz. Diğer topuklu ayakkabılara göre birçok ürünle şıklığınızı yaratabilirsiniz.

Peki, dolgu topuk ayakkabıları hangi tür kıyafetlerle nasıl kombin oluşturabilirsiniz bir bakalım.

Etekler

Etekler hem yazın hemde kışın çok sık kullanılan ürünlerin arasında yer alıyor. Günlük tarzda etek tercih edebileceğiniz gibi ofis şıklığını yakalamak istediğinizde de etek giyebilirsiniz. Peki, etek kombinleriniz altına dolgu topuk ayakkabı giyebilir misiniz? Buna cevabımız tabii ki “evet” oluyor. Yazın mini etek altına dolgu topuk ayakkabı giyebileceğiniz gibi kışın da uzun etek altına dolgu topuk giyebilirsiniz. Fakat etek kombini yaparken ayakkabınız ve eteğiniz arasındaki geçişi sağlamanız gerekiyor.

Kot

Kot pantolonlar geçmişten günümüze, gençten yaşlısına kadar herkesin sıklıkla tercih ettiği giyim ürünü arasında üst sırada yerini alıyor. Birçok kot pantolon modeli bulunuyor; skkiny jeans, İspanyol paça, düşük bel, şort gibi saymakla bitmez. Peki, dolgu topuk ayakkabınızı kotlarla kombinlemek mümkün mü? Tabii ki de mümkün! Kot pantolonunun altına kombininize uyumlu dolgu topuk ayakkabınızı giyebilirsiniz. Özellikle İspanyol paça ve bol paça kot pantolonlar ile dolgu topuk ayakkabı çok yakışıyor. Düz bir tişörtün altına giyeceğiniz İspanyol paça pantolonla dolgu topuk ayakkabınızı kombinlediğinizde sade ama şık bir görünüm elde edeceksiniz. Kot denildiğinde aklımıza direkt kot pantolonlar gelse de güzel bir kot elbiseyle de dolgu topuk ayakkabı kombini yapabilir, gözleri üzerinize çekebilirsiniz.

Pantolonlar

Günlük hayatta vazgeçemediğimiz ürünlerden biri pantolonlardır. Hemen herkesin her gün giydiği pantolonları kombinlemek oldukça kolay! Mevsimine uygun dolgu topuk ayakkabı modeliyle pantolonunuzu kombinleyebilir, dilerseniz pantolon ve ayakkabı rengini aynı tutarak bir bütünlük yakalayabilirsiniz. Sıcak yaz aylarında üretimi artan kapri pantolonlarla da dolgu topuk ayakkabı giyebilir, yaz modasını yakından takip edebilirsiniz.

Elbiseler

Uzun, bilek boy, diz altı, diz üstü, mini, midi elbise gibi çeşitliliğe sahip elbiseler aslında en kolay kombin yapılan kıyafetler arasında bulunuyor. Seçtiğiniz elbise altına elbisenizin rengine uygun bir ayakkabı seçebilirsiniz. Eğer elbiseniz çok renkli ve desenli ise sade, düz kumaştan üretilen bir dolgu topuk ayakkabı seçmenizi öneririz. Uzun elbisenizin altın giyeceğiniz dolgu topuklu bir ayakkabı boyunuzu daha uzun göstererek elbise modelinizin üzerinizde daha iyi durmasını sağlayacak. Mini ve midi elbiseler altına giyilen dolgu topuklar ise bacak boyunuzu olduğundan daha uzun göstererek boyunuzun uzun durmasını sağlıyor.

Dolgu Topuk Ayakkabı Giyerken Nelere Dikkat Edilir?

Dolgu topuk ayakkabı satın alırken dikkat etmeniz gereken bir takım noktalar olduğu gibi ayakkabıyı giyerken de dikkat etmeniz gereken noktalar bulunur. Öncelikle satın aldığınız ayakkabı ayağınıza tam olmalı, aksi takdirde yürürken ayakkabı ayağınızdan kayabilir ve bile burkulması gibi istenmeyen olaylara sebep olabilir. Topuklu ayakkabıyla yürümekte zorlanıyorsanız evde mutlaka ayakkabıyla yürüme provaları yapmalısınız, böylece ayakkabıyla yolda daha rahat yürüyebilirsiniz. Ayak bileğinden bağlamalı model dolgu topuklu ayakkabı tercih ederseniz ayağınız ayakkabı tabanında sabit kalacak ve yürümeniz daha kolaylaşacaktır. Ayakkabınızı giymeden önce pedikürünüze öze gösterin, bu hem sizin ayak sağlığınız açısından önemli olup hem de ayaklarınızın önü açık dolgu topuk ayakkabı modelinde daha zarif durmasını sağlayacak.

Celal Gültekin Abiye ve stiletto tarzlarında topuklu ayakkabıları incelemek isterseniz buraya tıklayınız.

 

Etiketler: Dolgu Topuklu Ayakkabı
Ağustos 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR