Ayakkabının içi Nasıl Temizlenir ?

Ayakkabının içi Nasıl Temizlenir ?

Ayakkabıların içi nasıl temizlenir.

Günlük olarak en çok kullandığımız ürün ayakkabılardır. Her gün kullandığımız ayakkabıların dış yüzeyi kadar iç yüzeyi de kirlenebilir. Özellikle sıcak havalarda içi hava almayan bir sneaker tercih ettiyseniz ayak terlemesi sebebiyle koku problemi yaşamanız olağan. Ayakkabının içini sadece ter kirletmez, bunların yanında kir, toz, toprak, yağmur gibi sebepler de ayakkabı içinin kirlenmesi üzerinde oldukça etkilidir.

Peki, ayakkabıların içi nasıl temizlenir biliyor musunuz?

Ayakkabının iç temizliği yapılırken pek çok hata yapılıyor ve bu da ayakkabılara dönüşü olmayan zararlar verebiliyor. Mesela ayakkabının iç yüzeyinin dış yüzeyden daha hassas olduğu unutulup ağır kimyasallarla ayakkabılar temizlenmeye çalışılıyor. Bunun dışında yapılan hatalardan biri de ayakkabıyı çamaşır makinesinde yıkamaktır. Çamaşır makinesinde yıkanan ayakkabının orjinalliği bozulur ve bu da kimsenin istemeyeceği bir durumdur.

Ayakkabı  iç temizliğini yaparken taban kısmı çıkarabilirsiniz. Doğal beyaz sabun kullanarak iç tabanı sabunlayıp duru su ile arındırdıktan sonra kuruması için bir kenara koyun.  Ayakkabı mağazalarında veya online sitelerde satılan ayakkabı spreyleri ile de ayakkabı iç temizliğini sağlayabilirsiniz.

Ayakkabının İçi Nasıl Dezenfekte Edilir?

Ayakkabıların içini temizlemek kadar önemli olan diğer bir husus ayakkabıları dezenfekte etmektir. Günün yorgunluğu, koşuşturması arasında en çok yorulan ve terleyen kısmımız ayaklarımızdır. Çevre faktörlerinin de etkisiyle ayakkabıların içinde bakteri ve mikroplar oluşabilir. Bu durumda ayak sağlığını korumak için ayakkabılarımızı dezenfekte etmek önem taşır. Ayak sağlığını korumak isteyenler ‘’Ayakkabının içi nasıl dezenfekte edilir?’’ sorusunun cevabını aramaya başladılar bile. Ayakkabılar nasıl dezenfekte edilir birlikte bakalım:

·         Dışarıdan geldikten sonra ayakkabılarınızı kapının önünde bırakmayın. Bina içerisinde yer alan mikropların ayakkabınızın içinde yer edinmesini istemezsiniz.

·         Ayakkabıları dezenfekte ederken alkol içerikli dezenfektanlar kullandığınızda ayakkabıların iç yapısına zarar vermemesine dikkat etmelisiniz.

·         Antibakteriyel jel sıkılmış bir bez ile ayakkabınızın dışını temizledikten sonra ayakkabılığa yerleştirebilirsiniz.

Doğal Sabun Kullanımı

Ayakkabılarda doğal sabun kullanımı çok sık tercih edilen bir yöntemdir. Sabunun kimyasal olmayan yapısı ayakkabılara zarar vermez. Ayakkabınızı beyaz sabun ile temizlemek isterseniz beyaz sabunu suda köpürtüp temiz bir bezle ayakkabının içinin silebilirsiniz. Ayakkabınızın içini silerken zorlanmanız halinde iç tabanı çıkarabilirsiniz. Doğal sabun ile ayakkabı içi temizlendiği gibi dış temizliği de yine sabun kullanarak yapabilirsiniz. Doğal sabun kullanımı sırasında dikkat etmeniz gereken nokta ise; ayakkabı içerisinde sabun kalıntılarının kalmamış olmasıdır. Doğal sabun ile temizliğin ardından sade su ile durulama yapmanız yeterli olacaktır. Ayakkabınızın içi kuruduktan sonra ayakkabılarınızı giyebilirsiniz.

Pudra veya Karbonat Kullanımı

Ayakkabı temizliği sırasında pudra veya karbonat kullanımını tercih edebilirsiniz. Temiz nemli bir bezi karbonat su karışımında ıslatıp ayakkabılarınızı temizleyebilirsiniz. Bu yöntem hem ayakkabılarınızın temizlenmesini sağlar hem de kötü kokuyu ortadan kaldırır. Günün yorgunluğu ardından eve geldiğinizde ayakkabınızın içinin kötü koktuğunu fark ettiniz; işte burada pudra kullanmanızın tam sırası. Ayakkabınızın iç tabanına pudra serpin ve ayakkabınızın iyice havalanmasını sağlayın. Böylece oluşan kötü koku kaybolmuş olacak.

Ayakkabı Spreyi Kullanımı

Ayakkabı spreyi kullanımı çok yaygın olmayan temizleme yöntemleri arasında yer alsa da mutlaka uygulanması gerekir. Ayakkabı spreyleri ayakkabıların iç yüzeyine uygun olarak hazırlanıyor, ayakkabıya zarar vermemesi için kontrollerden geçirilerek satışa sunuluyor.

Satın aldığınız ayakkabı spreyleri ayakkabıların içerisinde yer alan bakteri ve mikropların yok olmasını sağlıyor. Satın aldığınız ayakkabı spreyini kullanmadan önce ayakkabınızı havalandırmanız öneriliyor. Ayakkabı spreyini kullanırken spreyin elinize bulaşmaması için eldiven kullanabilirsiniz. Spreyi ayakkabının burun kısmına ulaşacak şekilde uygulayın ve daha sonra ayakkabınızı kullanabilirsiniz.

 

 

 

 

Ayakkabı içi nasıl temizlenir sorusunun yanında: Ayakkabı kokusu nasıl giderilir? ve Beyaz ayakkabı nasıl temizlenir? içeriklerimizi de okumanızı tavsiye ederiz.

 

Etiketler: Ayakkabı Temizliği
Haziran 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR