Çocuk Sandalet Seçiminde Nelere Dikkat Edilir?

Çocuk Sandalet

Çocuk Sandalet Seçiminde Nelere Dikkat Edilir?

Ayakkabı seçimi özen ve dikkat isteyen bir konudur. Ayakkabı seçiminde tasarıma önem verildiği gibi konfora, uygun kalıba ve diğer detaylara da önem verilmeli. Ebeveynler kendilerine ayakkabı seçerken nasıl bu konulara önem veriyor, ayağının rahat olmasını istiyorsa çocuklara daha fazla önem verilmeli. Bebeklik döneminden çıkan çocukların ayak kemikleri ergenlik çağına kadar büyümeye devam ediyor. Bu bakımdan çocuğunuz için satın aldığınız ayakkabının konforlu olmasına dikkat etmelisiniz.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte kışlık ayakkabılar rafa kaldırılırken kapınızın önünde sandaletler yer almaya başlıyor. Çocukların yazın daha fazla dışarıda zaman geçirmek istediği, atlayıp zıpladığı, koşup oynadığı bu sıcak havalarda ayakları da rahat ettirmek gerekiyor. Sandalet çocukların gün içerisinde uzun saatler boyunca kullandığı ürünler arasında yer alıyor. Ayak sağlığı açısından ayakların rahat etmesi, ayaklara vurma yapmaması için sandalet seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor.

Taban sağlığı çocuk sandalet modellerinde mutlaka bulunması gereken bir özelliktir. Aslında taban sağlığı çocuk sandaletlerinin dışında tüm ayakkabılarda bulunması gerekiyor. Üreticilerin bu duruma ayrı bir dikkat etmesi, insanların konforunu düşünmesi gerekiyor. Çocuklar için de satın almak istediğiniz sandalet modellerine bakarken mutlaka tabanın kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Satın alacağınız sandalet tabanı dümdüz ise bu çocuğunuzun bir süre sonra ayak tabanında ağrıya sebebiyet verebilir. Sandalet modellerinde tabanın yumuşak olması gerekiyor. Sandalet tabanı her adımda ayağın uyguladığı ayak basıncını dengeli bir biçimde dağıtmalı.  Bu özellik genel olarak çocuk spor ayakkabılarında aransa da aslında her çocuk ayakkabı modelinde bulunması gerekiyor.

Çocuk sandaleti satın alırken dikkat etmeniz gereken hususlar arasında çocuklara hitap edecek model ve desenler olmasıdır. Peki, çocuk sandalet modelleri nasıl olmalı, çocuklar için hangi renkte sandalet modelleri tercih edilebilir bir bakalım. Çocuklar baskılı modellere ayrı bir ilgi gösteriyor. Özellikle sevdiği bir çizgi karakter var ise onun baskısı bulanan bir sandalet tercih edebilirsiniz.  Yazın enerjisini yansıtan canlı renkli tasarımlar yine çocukların keyifle giyeceği ayakkabı modelleri arasında bulunuyor.

Çocuklar için sandalet seçiminde sandaletin dayanıklı yapıda olmasına dikkat etmelisiniz. Yaz mevsiminde enerjileri iyice artan çocuklar için hemen deforme olmayacak, kaliteli materyallerden üretilmiş sandalet seçimi yapmanız doğru olacaktır. Parklarda koşup oynayan, atlayıp zıplayan çocuklar için sandalet kayışının sağlam yapıda olmasına özen gösterin. Sağlam ve kaliteli olmayan sandalet kayışı çocuğunuz koşarken kopabilir ve istenmeyen kazalara sebebiyet verebilir.

Çocuklarda Doğru Sandalet Seçiminin Önemi

Çocuklar için ayakkabı seçimi oldukça önemli bir konudur. Ebeveynlerin çocukları için ayakkabı seçiminde dikkat etmesi gereken noktalar bulunuyor. Spor ayakkabı aldığınızda nasıl konfora önem veriyorsanız sandalet seçiminde de çocuğunuzun ayak konforunu sağlayan bir sandalet satın almalısınız. Çocuklar için doğru sandalet seçimini sağlamanız çocuğunuzun ayak yapısının bozulmamasını ve ayak sağlığının korunmasını sağlıyor. Sandalet satın alırken çocuğunuzun ayak numarasına uygun sandalet satın almanız gerekiyor, eğer bir numara büyük veya bir numara küçük bir sandalet satın alırsanız çocuğunuzun ayağı ayakkabı içerisinde rahat etmez. Büyük alınan sandalet koşarken düşme, yalpalama, sandaletin ayaktan çıkma gibi durumların yaşanmasına sebep olabilir. Sandaletlerde ayak tabanının konforlu olması yine çocuğunuzun ayak sağlığı açısından önemlidir. Yaz mevsimine uygun sandalet seçtiğiniz takdirde sıcak havalarda çocuğunuzun ayağı rahat edecek. Doğru sandalet seçimini sağlarsanız çocuğunuzun ayak sağlığını da korumuş olursunuz.

Çocuk Sandaletleri Nasıl Olmalı?

Havaların ısınmasıyla birlikte çocuklar için sandalet modelleri de mağazalardaki raflarda yerini almaya başlıyor. Peki, birçok modelin yer aldığı sandalet modelleri arasında çocuğunuz için almanız gereken sandalet hangisi? Çocuklar narin yapıda olmalarından dolayı kıyafet seçiminde ve ayakkabı seçiminde dikkatli olmak gerekiyor. Çocukların bedenine zarar vermeyecek, onların rahatlığını sağlayacak modeller satın alınmalı. Birbirinden renkli, desenli sandalet modelleri arasından neyi seçeceğinize karar veremiyor olabilirsiniz. Bu konuda size yardımcı olmak istedik ve çocuk sandaletlerinin nasıl olması gerektiğini araştırdık; hadi beraber inceleyelim.

- Rahat Olmalı

Sandalet alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri sandaletin rahat olmasıdır. Satın almak istediğiniz ayakkabı modeli güzel olduğu için satın alınmamalı, taban kısmı mutlaka incelenmeli. Çocuğunuzun ayak tabanına uygun, tabanı sert olmayacak sandalet seçimi yapmalısınız. Sert tabanlı sandaletler çocuğunuzun ayak tabanının acımasına sebep olur ve çocuğunuz yürürken ayak tabanında ağrı ve acı hissedebilir. Ayakkabıda sert olması gereken nokta sadece topuk kısmıdır. Topuk kısmı dışında ayakkabı tabanı sert olmamalı. Satın alacağınız sandaletin ön tarafı çocuğunuzun parmağını sıkmayacak genişlikte olmalıdır. Ön tarafın dar olması parmakların üst üste binmesine sebep olur ve bu da sandalette konforu sağlamaz, çocuğunuza rahatsızlık verir.

- Ayakları Nefes Almalı

Sıcak yaz günlerinde hava almayan bir ayakkabı tercih etmek ayak sağlığı açısından pek de iyi değildir. Yazın sıcaklığıyla terleyen ayaklar hava almalı ki ayaklarda istenmeyen koku ve tahrişler yaşanmasın. Sandaletler kapalı form olarak üretilmese de ayakkabının tabanı hava alan materyalden üretilmeli. Böylece ayak tabanı sıcak havalarda terleme yapmayacak ve bu da ayağın tabanda kaymasını önleyecektir.

- Koruyucu Olmalı

Sandalet satın alırken koruyuculuk özelliğine dikkat etmelisiniz. Çocukların çıplak ayaklı olması keskin taşlar sebebiyle ayaklarının zarar görmesine sebep olabilir. Bu nedenle sandalet seçiminde ayak koruyuculuğunu sağlayacak materyalden üretilen sandalet seçimi yapmalısınız. Çocuklarınız sokak, park, bahçede oynarken sandaletler çok fazla aşınabilir. Sandaletlerdeki yıpranmanın önüne geçmek, satın aldığınız sandaleti daha uzun süre kullanabilmek için kaliteli ve dayanıklı yapıda üretilmiş sandaletlerden satın almanızı öneriyoruz.

- Denge Sağlamasına Destek Olmalı

Bebeklik döneminden çıkan çocukların dışarıda dengesini daha iyi sağlayabilmesine yardımcı olmak amacıyla ayakkabı seçimini çocuğunuza uygun olarak yapmalısınız. Çocuğunuzun ayak numarasından büyük ve küçük alınan sandaletlerde çocuklar dengeyi kurmakta zorlanabilir. Büyük numaralı sandaletlerde çocuğunuzun parmakları öne doğru kayar ve yürürken öne doğru gitme eğilimi gösterdiğine şahit olabilirsiniz. Yine kendi ayak numarasından küçük tercih edilen sandaletlerde ise ayak parmakları sıkışan çocuklar yürümekte ve dengede durmakta zorluk yaşayabilir. Çocukların dengede durmasına destek sağlamak amacıyla ayakkabı tabanının çocuğunuzun ayak tabanıyla uyumlu olması gerekiyor.

Konforlu Çocuk Sandalet Modelleri

Çocuk sandalet modelleri zengin çeşitliliğe sahip ürünlerdir. Birbirinden farklı model ve renkte pek çok sandalet modeli bulabilirsiniz. Çocuklar için önemli etken olan ayak konforu tüm modellerde düşünülmüş olup kaliteli materyallerden üretim yapılıyor. Deri sandalet modellerinde önden cırt cırtlı modeller bulabileceğiniz gibi ön kısmı kayışlı modellerde bulabilirsiniz. Kız çocuklarının daha sık tercih ettiği taş işlemeli modeller yanında kelebek figürlü sandaletlere de yer veriliyor. Yine erkek çocukların mavi rengine karşı ilgileri dikkate alınarak üretim yapılmış. Kız ve erkek çocuklar için çeşitli renk çemberine sahip sandalet modelleri arasından çocuğunuzun mutlulukla giyebileceği modelleri bulabilirsiniz. İç ve dış astarın hakiki deriden üretildiği ayak taban kısmında çocukların ayak sağlığını korumak amaçlı çocuklara özel üretilen sandaletler ile çocuğunuz dışarıda kolaylıkla dengeyi sağlayabilir. Yaz mevsimine uygun olarak tasarlanan ve üretilen sandalet modelleri sizin içinizi rahatlatırken çocuğunuzun ayaklarını rahata kavuşturuyor

Etiketler: Çocuk Sandalet
Ağustos 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR