Topuklu Ayakkabı Ayağa Zarar Verir Mi?

Topuklu Ayakkabı

Topuklu Ayakkabı Ayağa Zarar Verir Mi?

Seveni olduğu kadar sevmeyenin de çok olduğu topuklu ayakkabı sektörünün en çok satılan modelleri arasında yer alıyor. Topuklu ayakkabılar kadınlar tarafından iş hayatında, düğünlerde, özel günlerde veya normal günlerde sıkça tercih ediliyor. Özellikle davetlerde tercih edilen kombinlerin altına seçeceğiniz topuklu ayakkabı ile gecenin yıldızı siz olabilirsiniz.

Kadınlar için önemli bir yere sahip olan topuklu ayakkabının güzelliği, şıklığı, zarifliği yanında tabii ki olumsuz yönleri de var. “Her güzelin bir kusuru vardır.” Sözü tam da bu noktada topuklu ayakkabılar için kullanıma uygun bir söz olarak karşımıza çıkıyor.

Topuklu ayakkabı zararları nedir, vücudumuzun hangi bölgelerinde bozulmaya neden olur sorularını inceleyelim.

Ayakkabıların topuk boyu bel ve omurga sağlığı açısından çok önemli bir etken. Topuk boyu arttıkça belimize ve omurgamıza binen yük miktarı da o kadar artışta bulunuyor. Gün içerisinde saatlerde vücudunuza bu kadar fazla yük binmesi de doğal olarak omurga sağlığımızı olumsuz etkileyebiliyor.

Topuklu ayakkabılar bel ve omurga sağlığı dışında ayaklara da zarar vermektedir. Topuklu ayakkabılar, vücudun ağırlık merkezinin değişmesine sebep oluyor. Bu değişiklik sebebiyle vücut ağırlığı ayak parmaklarına yoğunlaşır, ayaktaki yük taşıma mekanizmasının değişmesine sebep olarak ayak tabanı farkının giderek azalmasına neden oluyor.  Yüksek topuklu ayakkabılar ayak başparmağının dışa dönmesini sağlarken tarak kemiği de içe doğru döner ve bu durumda ayak şekil bozukluğu ortaya çıkmaktadır.

Topuklu Ayakkabı Giyince Ne Olur?

Ayaklar vücudumuzun merkezi konumundadır ve vücudumuzun en önemli organlarından biri. Omurga sağlığının korunması ve bozulması ayakların sağlıklı olmasıyla bağlantılı bir durumdur. Yüksek topuklu ayakkabı tercih ettiğimizde vücudumuzun ağırlık merkezinin yeri değişir ve parmaklara çok fazla yük biner bunun sonucunda da ayak parmaklarında, taban içi ve bileklerde ağrı meydana gelir; ayaklardan başlayan ağrılar kasların zorlanması sebebiyle bel ağrısına kadar ilerleyebilir. Topuklu ayakkabı giyerken ayağınıza uygun tabanlı ve çok yüksek olmayan topuk tercih ettiğinizde ayak ve omurga sağlığınızı korumuş olursunuz.

Topuklu Ayakkabı Giymeden Önce Ne Yapmalı?

Topuklu ayakkabı satın aldınız fakat giymeden önce yapılacaklar konusunda fikir sahibi değilseniz önerilerimizi mutlaka okumalısınız. Topuklu ayakkabı modelleri arasından gözünüze hoş gelen,  ayağınızı rahat ettiren bir model satın aldınız ama eve geldiğinizde ayaklarınız pek de rahat etmediyse öncelikle ayakkabınızın arkasına roll on deodorant sürerek ayağınızın kayganlaşmasını sağlayabilirsiniz. Böylece ayağınızın arka tarafında su toplanması olmayacak. Daha sonra ise satın aldığınız ayakkabılarınızı evde giyerek ayağınızın alışmasını sağlamalısınız. Yeni aldığınız ayakkabılara ayağınız böylece adapte olacak ve sizi rahatsız etmeyecekler.

Topuklu Ayakkabı Ayağı Neden Acıtır?

Topuklu ayakkabı satın alırken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar bulunur. Öncelikle ayağınıza küçük gelmemesi, numaranın tam ayağınıza uygun olması gerekir. Ayakkabın materyalinin sert, çok kalın olmaması önemli noktalardan biridir. Bu noktalara dikkat edilmediğinde ayakkabının ayağınızı acıtması kaçınılmaz olacak. Sivri burun topuklu ayakkabı tercih ettiğinizde parmaklarınızın ön kısımda sıkışması sonucu sinirin üzerinde meydana gelen basınç ayak parmaklarında karıncalanma, acıma, yanma tepkimelerine neden olur.

Kalın ve sert materyalden oluşan ayakkabı tercihinizde ise materyal ayağınıza temas ettikçe o bölgede hassaslık ve acı hissi oluşur. Topuklu ayakkabının ayağı acıtmaması için size uygun olan en iyi ayakkabıyı seçmelisiniz.

Stiletto ile Nasıl Rahat Edilir?

Kadın topuklu ayakkabı modelleri arasında en zarifi olarak adlandırılan stiletto model topuklu ayakkabılar iş hayatında ve özel günlerde çok sık tercih ediliyor. İnce topuklu ve sivri burun topuklu ayakkabı modeli olan stilettolar da yürümek diğer topuklu ayakkabı modellerine göre daha zor. Ayakkabıya alışmak ve daha rahat yürümek için evde kalın çorap giyerek yürüme alıştırması yapabilirsiniz; kalın çorapla giydiğiniz ayakkabının kalıbı biraz daha açılacak ve ayağınız için daha konforlu olacak. Stiletto ayakkabılarının burun kısmının ince olması sebebiyle parmaklarınızda acı hissedeceksiniz, bunu yaşamamak için ayakkabınızı giymeden önce ayağınızı kremlemelisiniz. Ayağınızın rahat etmesi düşüncesiyle ayakkabınızı 1 numara büyük tercih etmeyin. Ayağınıza tam oturmayan ayakkabılar ayağınızdan kayar ve yürüyüşünüzde bozulma meydana gelir. Stiletto ile rahat bir gün geçirmek istiyorsanız mutlaka ayakkabı numaranızı tercih etmelisiniz. Stiletto giydiğinizde mutlaka çorap giymenizi öneririz; çorapsız giyilen ayakkabı ayağınızı daha fazla acıtabilir.

Topuklu Ayakkabı Sonrası Ayak Ağrısı Nasıl Giderilir?

Gün içerisinde yüksek topuklu ayakkabı üzerinde çok fazla zaman harcadınız ve ayaklarınız gün sonuna doğru artık yorulduğunu size ağrıyla bildirmeye başlar. Yaşadığınız ayak ağrısını eve gittiğinizde nasıl dindireceğinizi bilmiyorsanız vereceğimiz önerileri mutlaka uygulamalısınız.

Bir koltuğa oturup ayaklarınızı yere sağlam basın, vücudunuz dik bir konumda olsun. Ayak parmaklarınızla zemine baskı uygularken aynı zamanda topuklarınızı yerden kaldırın. Hareketi 10 kere tekrar edin.

Şimdi ise hareketin tam tersini yapın; topuklar yere basılıyken ayak parmaklarınızı yerden kaldırın. Bu hareketi de 10 tekrar yapın.

Bu hareket için evde pilates bandınız varsa onu kullanabilirsiniz yoksa havlu kullanabilirsiniz. Pilates bandıyla ayağınızın tabanını sabitledikten sonra ayağınızı 5 cm yerden kaldırın. Bu hareketi iki ayağınıza da 10 tekrar yapabilirsiniz.

Rahatlatıcı yağlarla ayağınıza masaj yapabilirsiniz.

Bu uygulamalar dışında evde ayak ağrınızı geçirmek için ayaklarınızı soğuk suyla yıkadıktan sonra bacaklarınızı duvara doğru kaldırıp duvara dayamalısınız. Bu hareket kan dolaşımının hızlanmasını ve ayaklarınızdaki ağrı ve şişliğin hafiflemesini sağlayacak.

Uzun Süre Topuklu Ayakkabı Giydikten Sonra Ne Olur?

Topuklu ayakkabı ile uzun süre ayakta kaldığınızda ayak, bacak, bel ağrısı yaşamanız mümkün. Yüksek topuklu ayakkabılar ayağın şeklini bozarak ayak ağrısı yaşamanıza sebep olurken aynı zamanda bel ve omurga sağlığınızı da kötü etkiliyor. Uzun süre topuklu ayakkabı giydiğinizde ayak şeklinizde de bozulma meydana gelebilir.

Konforlu Celal Gültekin Topuklu Ayakkabı Modelleri

Topuklu ayakkabı diğer ayakkabı türlerine göre daha fazla özen isteyen ve ayak sağlığını önemli olduğu ayakkabı modellerinden biri. Celal Gültekin topuklu ayakkabıları kişilerin konforunu ve ayak sağlığını ön planda tutuyor. Üretilen topuklu ayakkabılarda model fark etmeden hepsi konforlu ve ayak sağlığına uygun olarak hijyenik koşullarda üretiliyor. Rahat topuklu ayakkabı satın almak istediğinizde dilediğiniz topuk modelini istediğiniz topuk yüksekliğinde seçebilirsiniz. Topuklu ayakkabıyı nerede giyeceğinize karar verdikten sonra sade model, taşlı model, ipli model ayakkabılardan beğendiğinizi gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz.

 

Celal Gültekin mevsim şartları göz önünde bulundurularak hava koşullarına uygun olarak üretilen ayakkabı modellerine de yer veriyor. Yaz için en kullanışlı modeller arasında önü açık, ince bantlı modeller yer alıyor. Kışın topuklu ayakkabı satın almak istediğinizde önü kapalı, süet veya deri topuklu ayakkabılar arasından seçim yapabilirsiniz. Celal Gültekin, kadınların ayakkabı modellerindeki ihtiyaç ve isteklerini göz önünde bulundurup pek çok topuklu ayakkabı sunuyor. Kombininize uygun olan topuklu ayakkabı modeli arayışınızda firmanın modellerine mutlaka göz atmalısınız. Etek kombini yaptığınızda dize kadar uzanan ipli bağlamalı model topuklu ayakkabı, pantolon kombini yaptığınızda stiletto model topuklu ayakkabı ve diğer kombinlerinize uygun olarak üretilen geniş renk seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

Dilerseniz dolgu topuklu ayakkabı nasıl kombin yapılır yazımızı da okuyabilirsiniz.

 

 

Etiketler: Topuklu Ayakkabı
Ağustos 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR