Erkek Klasik Ayakkabı Nasıl Seçilir?

Erkek Klasik Ayakkabı Nasıl Seçilir

Erkek Klasik Ayakkabı Nasıl Seçilir?

Ayaklar insan vücudunun yükünü taşıyan en önemli organlarımızdan biridir. Hayat akışı içerisinde çok fazla yürümeye, koşuşturmaya, sendelemeye, düşmeye şahitlik ediyor. Çok fazla yürüdüğümüzde ya da yorulduğumuzda artık dinlenilmesi gerektiği sinyalini bize ayaklarımız veriyor. İnsan vücudunun en önemli organlarından biri olan ayaklarımızı korumak ve ayaklarımızı rahat ettirmek için ayakkabı kullanırız.

Peki, hem ayak sağlığını korumak hem de günlük kıyafet kombininize uygun ayakkabılar nasıl seçilir biliyor musunuz? Bu yazımızda sizlerle erkek klasik ayakkabıların nasıl seçilmesi gerektiğinden bahsetmek istiyoruz. Klasik ayakkabılar, spor ayakkabılara göre daha az tercih ediliyor. Bunun sebebi klasik erkek ayakkabıların kullanım alanının daha sınırlı olması. Kurumsal iş yerleri, özel davet ve düğünlerde daha çok klasik tarzda giyim tercih edildiği için ayakkabı olarak da klasik ayakkabı giymek daha uygun olacak.

Klasik erkek ayakkabı satın almak istediğinizde ilk önce ayakkabınızı nerelerde kullanacağınızı belirlemelisiniz. Eğer özel davet ve düğünlerde giymek için klasik ayakkabı satın almak istiyorsanız ayakkabı rengini ona göre seçebilirsiniz. Erkek klasik ayakkabı seçiminde diğer ayakkabılarda da olduğu gibi mutlaka taban konforuna dikkat etmeniz gerekiyor.

Özellikle klasik ayakkabıların materyalleri daha sert yapıda olduğu için ayak tabanının da aynı düzeyde çok sert üretilmemiş olmasına dikkat etmelisiniz. Ayak tabanınıza uygun, çok sert ve çok yumuşak olmayan tabanlarda ayaklarınız daha rahat edecek.

Erkek klasik ayakkabı satın alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer etken ayakkabıyı mutlaka ayak numaranıza göre satın almanız olacak. Bazı ayakkabılarda kalıp farkı bulunuyor; numaralar arası kalıp farkı bulunan ayakkabılardan sizin ayağınıza tam uyan ayakkabı numarasını deneme yanılma yöntemiyle belirleyip satın alabilirsiniz.

Ayak numaranızdan bir numara küçük aldığınız ayakkabıda ön kısımda ayak parmaklarınız sıkışacak ve bu durum yürümenizi zora sokacak. Kendi numaranızdan büyük numara tercih ettiğinizde ise ön tarafta oluşan boşluğa doğru ayağınız kayacak ve ayakkabının arka kısmında boşluk oluşacak.

Ayağınıza büyük gelen ayakkabı görüntü olarak hoş durmayacağı gibi yürürken de sizi rahatsız ederek ayağınızın acımasına sebep olabilir. Erkek klasik ayakkabılarda topuk boyu önemlidir. Ayakkabı seçiminde topuk boyunu tercih etmek istediğiniz boyutta satın almalısınız. Seçtiğiniz topuk boyunun ayak tabanınıza uygun boy olup olmadığına dikkat ederseniz ayak sağlığınızı da korumuş olursunuz.

Düz Taban Ayakkabı Seçiminde Nelere Dikkat Edilir?

Düz taban ayak, ayak tabanından yüksekte bulunması gereken ayak kemerinin ayak tabanı ile bütünleşmiş olmasına deniliyor. Düz Taban ayaklar normal ayaklara göre daha hassas yapıda bulunuyor; gün içerisinde daha çabuk yorulan düz taban ayakların kişiye özel üretilen tabanlıkları kullanmaları gerekiyor. Düz taban erkek klasik ayakkabı seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar yer alıyor bunlardan birisi; satın almak istediğiniz ayakkabının topuk boyunun ne çok alçak ne de çok yüksek olmamasına dikkat etmelisiniz. Klasik erkek ayakkabılarında düz taban kişiler için topuk boyu 3-5 cm olmalı. Topuksuz bir ayakkabı tercih etmek istediğinizde ayak kavis kısmını destekleyen tabanlık kullanmalısınız. Klasik ayakkabılarda sivri burun model çok bulunuyor. Ayakkabının ön kısmı dar, sivri modeller düz taban kişiler için uygun değil; düz taban ayağınız var ise geniş burunlu, parmaklarınızın rahat etmesini sağlayan model tercih etmelisiniz.

Çukur Taban Ayakkabı Seçiminde Nelere Dikkat Edilir?

Ayak tabanının aşırı bükülmesine çukur taban adı veriliyor. Çukur taban ayağa sahip kişiler ayakkabı seçerken dikkat etmeli. Ayakkabı tabanının içinin kavisli yapıda olmaması gerekiyor. Özellikle ayakkabılarda ayağın arka kısmını destekleyen rahat modellerin olması çukur taban olanlar için daha rahat olacaktır. Ayakkabıların burun kısmı dar ve sivri olmamalı; burun kısmı geniş ve yuvarlak olan klasik ayakkabıları tercih etmeniz gerekiyor.

Klasik Erkek Ayakkabılar Nelerle Kombinlenir?

Klasik erkek ayakkabı kombin seçenekleri biraz sınırlıdır. Klasik ayakkabılar daha çok kumaş pantolon altına giyilen bir model olarak karşımıza çıkıyor. Takım elbise, gömlek ve kravat klasik erkek ayakkabılarla giyilebilir. Son yıllarda takım elbise altına renkli spor ayakkabı da tercih edilir oldu. Takım elbise ile spor ayakkabı giymeyi tercih edenler olsa da genel olarak klasik ayakkabı giymeyi tercih edenlerin sayısı bir hayli fazla. Düz renkte kumaş pantolon veya çizgili, pötikareli gibi desenlere sahip kumaş pantolon ile klasik ayakkabı giyerek kombininizi tamamlayabilirsiniz.

Klasik Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Ayakkabı temizliği her ayakkabıda olduğu gibi klasik ayakkabıda da çok önemli bir husus olarak karşımıza çıkıyor. Klasik ayakkabınızı temizlemek için temizleme köpüğü kullanabilirsiniz. Satın aldığınız temizleme köpüğünü temiz bir beze veya ayakkabı fırçasına sıkabilirsiniz. Bezle ayakkabınızın dışını bastırmadan hafifçe silerek temizleyebilirsiniz. Klasik ayakkabılar boyanması gereken modellerdir.  Ayakkabınıza uygun renkte ayakkabı boyası satın alıp ayakkabınızı evde kendiniz boyayabilirsiniz. Boyalı ayakkabılar her zaman daha temiz görüntü oluşturuyor.

Konforlu Erkek Klasik Ayakkabı Modelleri

Erkek klasik ayakkabı modelleri renk seçenekleri bakımından zengin değildir. Klasik ayakkabılar çok tercih edilen siyah, kahverengi, taba, bordo, lacivert, yeşil renklerinde üretilir. Kişiye özel olarak üretilen kırmızı, beyaz gibi renklerde bulunuyor. Klasik ayakkabı kombin seçeneklerine uyum sağlayacak materyallerle üretiliyor. Hakiki deri, süet, nubuk, açma deri, saten kumaşlarından klasik ayakkabı üretimi yapılıyor. Klasik ayakkabılarda ayak sağlığına büyük ölçüde önem verilerek ayak sağlığının korunması için konforlu tabanlarda üretim sağlanıyor. Kişilerin tercih ettiği topuk yüksekliklerine göre; 2 ve 5 cm arası topuk yüksekliğinde klasik ayakkabı modelleri bulunuyor. Klasik ayakkabıda tercih etmek istediğiniz bağlama şekillerinden dilediğinizi seçebilirsiniz. Bağcıklı, bağcıksız, tokalı modellerle klasik tarzdaki şıklığınızla bakışları üzerinize çekebilirsiniz. Tercih ettiğiniz pantolon rengine uygun olarak satın alacağınız klasik ayakkabıyla her ortamda uyumu yakalamak sizin elinizde!

İlgilenirseniz eğer, deri ayakkabı çizikleri nasıl giderilir konu başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Etiketler: Erkek Klasik Ayakkabı
Ağustos 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR