Ayakkabı Kokusu Nasıl Giderilir

Ayakkabı Kokusu Nasıl Giderilir?

 

Ayakkabı Kokusu Nasıl Giderilir?

Ayakkabılarımız hayatımızın önemli bir parçası ve gün içerisinde oldukça uzun süre ayakkabı ile dolaşıyoruz. Siz de günün büyük bir kısmını ayakkabılarınız ile geçiriyorsanız ayakkabınızın içerisinde sizi rahatsız eden bir kokunun oluşması gayet normal bir durumdur. Bir ayakkabının çok uzun süre kullanılması tavsiye edilmeyen bir durumdur ve havalandırılması gerekir.

Uzun süre kullandığınız ayakkabınızın koku problemi varsa gidermekte güçlük çekiyorsanız sitemizde yer alan yeni sezon ürünler olan Erkek Deri Ayakkabı Modelleri arasından sipariş verebilirsiniz.

Üretilen birçok ayakkabının kullanım talimatlarında da bir gün arayla giyilmesi tavsiye edilir. Fakat böyle bir şansınız yoksa ayakkabınızın bakımlarını doğru yapmanız ve ayağınıza nefes aldırabilen bir çorap tercih etmeniz gerekir. Zira bakımı yapılmayan, nefes alamayan bir ayakkabının rahatsız edici kokular üretmesi önleyemeyeceğiniz bir sorun haline gelebilir.

Ayakkabı kokusunun tek sebebi ayakkabının kendisinden kaynaklanmıyor olabilir. Ayak sağlığı, ayakkabı kokusuna sebep olan en önemli faktörlerden birisidir. Ayağınızda yara, mantar ya da benzeri bir hastalık varsa ayakkabınızın kötü kokması normal karşılanabilir bir durumdur. Ayağınızda üreyen bakteri, mantar ve benzeri mikroorganizmalar kapalı alanda kaldıkça daha çok türeyecektir ve rahatsız edici kokuların ayakkabınızda oluşmasını sağlayacaktır.

Ayak sağlığınıza dikkat etmeniz ve ayakkabınızı teninize nefes aldırabilen bir çorapla birlikte giymeniz ayakkabı kokusunu önlemeniz için çok önemlidir. Polyester, naylon ve benzeri kumaşlar ayaklarınızın terlemesine ve dolayısıyla ayakkabınızın kokmasına sebep olabileceği için pamuk çoraplar gibi ayağınızın hava almasına olanak sağlayan kumaşları tercih etmeniz önerilir. Benzer sebepler ile çorapsız ayakkabı giymemeniz ve sağlıklı bir şekilde ayakkabınızı kullanabilmeniz için belirli noktalara dikkat etmeniz gerekir.

Peki, ayakkabı kokusu nasıl giderilir?

Bu sorunun en temel yanıtı her gün aynı ayakkabıyı giymemek ve ayakkabınızı mümkün olduğunca havalandırmaktır. Ancak bunu yapabilmek için en az iki çift günlük ayakkabıya ihtiyaç duyarsınız.

Haftanın neredeyse her günü aynı ayakkabıyı giymek zorundaysanız bu yazımızda size vereceğimiz pratik ipuçları sayesinde ayakkabınızdaki kötü kokuları giderme şansına sahip olabilirsiniz. Bu yöntemler sayesinde pratik ve ekonomik bir şekilde ayakkabı kokularını giderebilir ve ayakkabınızı rahatlıkla giymeye devam edebilirsiniz.

Kadınlar için bakım ve temizlik çok önemlidir ayakkabı kokusunu gidermek sizi tatmin etmiyorsa yeni bir çift ayakkabı satın almayı düşünebilirsiniz. Sitemizde yer alan Kadın Ayakkabı Modelleri arasından seçiminizi yaparak hızlı kargo ile satın alabilirsiniz.

Ayakkabınızı Balkonda Havalandırın

Gün boyu koşuşturduğunuz tempolu bir iş hayatına sahip olabilirsiniz. Bu durumda ayaklarınızın terlemesi gayet normaldir. Gün boyu terleyen ayaklarınız, ayakkabınızı nemlendirir ve zamanla rahatsız edici kokular oluşmasını sağlayabilir. Bunu önlemenin en pratik ve basit yolu ise ayakkabılarınızı her gün düzenli olarak havalandırmaktır.

Akşam ayakkabılarınızı çıkardığınızda, ayakkabılarınızın bağcıklarını biraz gevşeterek hava alabilmeleri için balkon gibi uygun bir ortama koyun. Balkon gibi açık bir ortamda ayakkabılarınız içerisindeki nemi birkaç saat içerisinde atar ve kullanıma tekrar hazır olur. Özellikle her gün aynı ayakkabıyı giymeniz gerekiyorsa bu yöntem sayesinde kötü koku oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Ayakkabılarınızı havalandırmak gibi bir şansınız yoksa ayakkabı içerisindeki nemi almak ve kötü kokuları azaltmak için ayakkabınızın içerisine poşet bitki çaylarından koyabilirsiniz. Poşet bitki çayı ayakkabınızın içerisindeki nemi alırken aynı zamanda kendi kokusunun ayakkabınızın içine sinmesini sağlar. Bu sayede ayakkabınız hem daha güzel kokar hem de nemden arınır. Ayakkabınız balkonda hava almasına rağmen kötü kokular yaymaya devam ediyorsa bu yöntemle ayakkabınızdaki kötü kokuların giderilmesini destekleyebilirsiniz.

Ayakkabının İçine Kokulu Mendil Koyun

Ayaklarınızın terlememesine rağmen ayakkabınızdan kötü kokular geliyor olabilir. Bu gibi durumlarda önerilen en etkili yöntemlerden birisi ayakkabınızın içerisine kokulu mendil koymanızdır. Bunu yapabilmek için ince bir kumaş mendil bulmanız ve içerisine hoş kokulu bir çamaşır yumuşatıcısından bir miktar dökmeniz gerekiyor. Ardından yumuşatıcı ile ıslattığınız mendili ayakkabınızın içerisinde bekletebilirsiniz.

Kötü kokuları engellemenizi sağlayacak bu yöntemde de ayakkabınızı açık bir alanda bekletmeniz, ayakkabınızın içerisindeki nemi hızlı bir şekilde atabilmesi ve kuru kalabilmesi için çok önemlidir. Ayakkabının içi ıslak kalmadan, yumuşatıcının kokusunun sinmesini istiyorsanız balkon ve pencere önü gibi havadar ortamlar bu yöntem için oldukça idealdir. Yumuşatıcı kokusu sinen ayakkabılarınızı kötü kokular olmadan rahatlıkla giyebilirsiniz.

Kuru Meyve Kabukları ile Ayakkabı Kokusu Giderme

Başlığı okuduğunuzda ayakkabı ile kuru meyve kabuklarının nasıl bir bağlantısı olabilir diye düşünmüş olabilirsiniz. Ancak limon, portakal ve mandalina gibi meyvelerin kabukları ayakkabı içerisindeki kötü kokuyu giderme konusunda oldukça etkilidir. Çocukluğunuzda sobanın üzerine konulan mandalina ve portakal kabuklarının verdiği o harika kokuyu hatırlayın. Benzer bir durum ayakkabının içerisine koyacağınız meyve kabukları sayesinde de yaşanabilir.

Limon, portakal ve mandalina kabuğu gibi kuru meyve kabukları ayakkabınızın içerisindeki nemi direkt olarak kendisine çeker ve kötü kokuların yerine mis gibi kokan meyve kokularını bırakır. Yediğiniz meyvelerin kabuklarını çöpe atmadan önce bu yöntemle değerlendirebilir, aynı zamanda ayakkabınızın ferah kokulara sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Bu yöntemde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta meyve kabuklarını bir günden daha uzun bir süre ayakkabı içerisinde bırakmamaktır. Bir günden uzun süre bekleyen kuru meyve kabukları fazla nemlenirse ayakkabınızın içerisine kendi doğal kokularının yanı sıra renklerini de bırakabilirler. Akşam ayakkabınızın içerisine bıraktığınız kuru meyve kabuklarını sabah dışarı çıkarmayı unutmayın.

Lavanta Yağı Uygulama

Lavanta yağı uygulaması ayakkabılardaki kötü kokuların önüne geçebilmek için uygulanan önemli yöntemlerden birisidir. Lavanta yağı, yapısı gereği kumaşlar üzerinde oldukça kalıcı bir kokuya sahiptir. Ayakkabılarınızda kötü kokular varsa ve havalandırma gibi yöntemlerle arzu ettiğiniz derecede bu kötü kokuları gideremediyseniz lavanta yağı uygulamasından faydalanabilirsiniz.

Lavanta yağını bir damlalık içerisine koymanız oldukça önemlidir. Ayakkabınız içerisine çok fazla lavanta yağı dökmeniz ağır ve istenmeyen kokulara sebep olabilir. Bu nedenle akşamdan ayakkabınıza birkaç damla lavanta yağı damlatarak ferah bir ortamda ayakkabılarınızı bekletebilirsiniz. Bu sayede kötü kokular yerine mis gibi lavanta kokan ayakkabılarınız olabilir.

Lavanta yağı uygulama yöntemini düzenli bir şekilde devam ettirdiğinizde yavaş yavaş ayakkabınızdaki kötü kokuların giderildiğini rahatlıkla görebilirsiniz. Lavanta yağı yöntemi çok zor gibi görünse de oldukça basit ve doğaldır. Bu gibi yöntemler zor olduğu düşünüldüğü için halk arasında genellikle karbonat yöntemi tercih edilir.

Ayakkabının içerisine bir gece önceden dökülen karbonat ayakkabı içerisindeki nemi alır ve kötü kokuların çıkmasını sağlar. Ancak sabah kalktığınızda ayakkabınızın içerisindeki karbonatı temizlemeniz gerekir. Bu nedenle lavanta yağı uygulaması çok daha basit ve pratik bir yöntemdir.

Satın aldığınız veya mevcutta var olan deri ürünlerinizin bakımları konusunda endişe duyuyorsanız, sizler için hazırladığımız deri bakım ipuçlarını inceleyin

Deri Cüzdan Bakımı Nasıl Yapılır?

Deri Ayakkabı Yıkanır mı?

Deri Ayakkabı Çizikleri Nasıl Giderilir?

 

Etiketler: Bilgi
Mart 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR