Deri Ayakkabı Çizikleri Nasıl Giderilir

Deri Ayakkabı Çizikleri Nasıl Giderilir

Deri Ayakkabı Çizikleri Nasıl Giderilir?

 

Deri ayakkabılar, lüks ve sofistike yapısıyla son derece sağlam ve şık ürünlerdir. Ancak uygun koşullarda saklamadığınızda deri ayakkabının yüzeyinde kolayca meydana gelen ve görmezden gelmesi zor olan çizikler oluşabilir. Aslında deri ayakkabılara lostra uygulayan yerler vardır, fakat evinizde ekstra maliyete katlanmadan çizikleri onarmanıza yardımcı olan birkaç yöntemden yararlanmak da mümkün. Onarılmayacak derinliklerde ayakkablar için, yenileri ile de değişiklik yapılabilir. Sizde Kadın Ayakkabı Modelleri sayfamızdan deri ürünlerimizi inceleyebilir dilerseniz sipariş verebilirsiniz.

Gelin hep birlikte deri ayakkabı çiziklerini ortadan kaldırmanın en kolay ve pratik yöntemlerine göz atalım.

 

Deri Ayakkabı Çizikleri Nasıl Tamir Edilir?

 

Deri ayakkabılardaki çiziklerin nasıl giderileceğini öğrenmek istiyorsanız, muhtemelen bir noktada derinin neden bu şekilde çizildiğini de merak etmişsinizdir. Deri ayakkabıların üretiminde sadece yüzeye boya nüfuz ettiğinden ayakkabının üst tabakası çizildiğinde veya hasara uğradığında işlem görmemiş ve boyanmamış alt tabakalar kendini gösterir. Deri kendi kendini iyileştiremez, bu nedenle aşındırıcı çiziklerin giderilmesi için çeşitli ürünlerle tamir etmeniz gerekir. Çizikler derin veya hafif olarak farklı düzeylerde gelişebilir. Ayakkabınıza yapacağınız tamir işlemi, çiziklerin durumuna göre değişecektir. Her durumda da ayakkabınızın çiziklerini tamir etmeden önce aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

  • Çizik deri ayakkabılarınıza herhangi bir işlem yapmadan önce güzelce temizlemelisiniz.
  • Öncelikle ayakkabı üzerinde kalan kiri ve pisliği yumuşak bir şekilde fırçalamalısınız.
  • İkinci kez nemli bir bezle ayakkabılarınızın tamamen temizlenmesini sağlamalısınız.
  • Bu işlemin ardından kuru bir bezle silerek tamir işlemine ayakkabılarınızı hazırlamalısınız.

 

Hafif Çizikler Nasıl Tamir Edilir?

 

Deri ayakkabınıza bir şey temas ettiğinde ve geride herhangi bir malzeme bırakmadığında yüzeysel hasara neden olabilir. Sürtünme sonucu oluşan bu çizikler derine inmediği için genellikle hafif olarak sınıflandırılır. Bu tür bir çizik genellikle deriyi hafifçe zımparalamış gibi gösterir ve etkilenen alan genellikle daha açık renkli olur. Hafif çizikler için saç kremi veya diş macunu gibi herkesin evinde kolayca bulunan maddelerle müdahale etmek son derece etkili olabilir. Yeni sezon Erkek Ayakkabı Modelleri için sitemizin Erkek Ayakkabı kategorisini ziyaret edebilir ve en uygun fiyatlarla sipariş verebilirsiniz.

 

Deri Ayakkabı Çizikleri için Saç Kremi

 

Deri ayakkabınız üzerindeki hafif çizikleri gidermek için tek yapmanız gereken basit bir saç kremi uygulamak olabilir. Saç kremi bir nemlendiricidir, bu nedenle aynı işlemi deriyi beslemek ve onarmak için de gerçekleştirebilir. Saç kremindeki nem bileşenlerini emmek derinin şişmesine neden olur ve bu şişme çiziklerin görünümünü en aza indirmeyi sağlar. Önce bölgeye az miktarda saç kremi ekleyin ve çiziği azaltmaya yardımcı olabilecek dairesel hareketlerle ovalayın. Bu işlemin ardından tamamen kurumaya bırakın. Son olarak saç kremini fazlasının kuru bir bezle temizleyin.  

 

Deri Ayakkabı Çizikleri için Diş Macunu

 

Diş macununun hafif çizikler üzerinde etkili olmasının asıl nedeni, dişleri temiz ve beyaz tutmak için çalışmasını sağlayan içeriklerdir. Ayrıca diş macunları deriye zarar vermeden korunmasına yardımcı olur. Deri ayakkabıyı tamir etmek için jel olmayan bir diş macunundan bir miktar çizikli alana sürün ve nazikçe ovalayın. Macunu sürdükten sonra fazlasını nemli bir bezle temizleyin. Ardından deri ayakkabılarınızı tamamen kurumaya bırakın. Ekstra parlaklık için vazelin gibi nemlendirici ürünlerden de destek alabilirsiniz.

 

Derin Çizikler Nasıl Tamir Edilir?

 

Derin çizikler için uygulamanız gereken adımlar hafif tamirat işlemlerine benzer olsa da daha fazla adım gerektirebilir. Daha derin bir çizikle uğraşıyorsanız yapmanız gereken ilk şey, deriye özel onarıcı ürünleri satın almaktır. Derin çizikler için onarıcı krem formülasyonları, pürüzsüz derideki hasarı doldurmak ve gizlemek için mükemmeldir. Bu ürünler deri ayakkabı üzerindeki derin herhangi bir çatlağı doldurur, yüzeyi yeniden oluşturur ve asla çıkmaz. Kuruduktan sonra deri ayakkabılarınızı ilk günkü kadar bakımlı ve temiz göstermek için ayakkabı cilası ile son dokunuşu yapabilirsiniz.

 

Deri Ayakkabı Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

Deri ayakkabıların yüzeyinde çizikler oluşması pek çok açıdan kaçınılmaz bir gerçek olsa da doğru bakım talimatlarına uygun kullanmak, hasarı büyük ölçüde azaltacaktır. Deri ayakkabılarınızı sağlıklı, nemli ve esnek tutmak için aşağıdaki bakım adımlarına dikkat edebilirsiniz.

  • Gerçek deri, cilt ile benzer bakım ihtiyaçlarına sahip olduğundan ayakkabılarınızı düzenli aralıklarla nemlendirmelisiniz.
  • Deri ayakkabılarınızı hasardan korumak için cila, koruma spreyi ve balmumu gibi ürünlerden destek almalısınız.
  • Deri zamanla şeklini kaybeden esnek bir malzeme olduğundan ayakkabı desteğinde ve özel kutusunda saklamalısınız.
  • Deri ayakkabılarınızı kuru ve direkt güneş almayan bir ortamda muhafaza etmelisiniz.

Siz de bu detaylara dikkat ettiğinizde, deri ayakkabılarınızı uzun süre boyunca koruyabilir ve keyifle kullanabilirsiniz 

Deri ayakkabı kokusu nasıl giderilir? ve deri ayakkabı bakımı nasıl yapılır? sorularının cevabı için blog yazılarımızı okuyabilirsiniz

Etiketler: Bakım
Mart 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR