Deri Ayakkabı Bakımı Nasıl Yapılır

Deri Bakım Nasıl Yapılır

Deri Ayakkabı Bakımı Nasıl Yapılır?

Deri ayakkabılar, dayanıklılıkları, kaliteleri ve rahatlığı ile öne çıkar. Deri ayakkabılara etkili bir bakım yapıldığı müddetçe uzun süre formlarını koruyabilirsiniz. Kadın ve erkek deri ayakkabı modelleri arasında çok çeşitli saya formları bulunur. Bunlar dokulu, mat ve cilalı, parlak görünümlere sahip rugan, deri ve süet ayakkabılardır. Derinin görünümü veya nasıl bir işlemden geçtiği fark etmeksizin düzenli bir bakıma ve temizliğe ihtiyacı vardır. Gelin deri ayakkabıların nasıl temizlendiğine ve zarar vermeden nasıl bakım yapıldığına birlikte göz atalım.

Birbirinden farklı yeni sezon Erkek Deri Ayakkabı Modelleri arasından seçiminizi yaparak sitemizden sipariş verebilirsiniz.

Deri Ayakkabı Temizliği Nasıl Yapılır?

Deri ayakkabı bakımı detaylı görünebilir, ancak düzenli uygulamalarla uzun süre boyunca ayakkabınızı kullanabilirsiniz. Klasik, bot veya günlük deri spor ayakkabı için doğru bakım genellikle iki ana başlık altında toplanır: Temiz ve kuru tutmak. Bunun dışında birkaç basit adımla ayakkabınızı daha uzun süre kullanmanız mümkün. Bu adımlar ise şöyle sıralanabilir:

  • Ayakkabılarınızı her gün giymemeye çalışın: Deri de tıpkı cildiniz gibi nefes almaya ihtiyaç duyar. Ayaklarınız gün boyunca terler ve deri bu nemi emer. Nemli deri esnemeye, çizilmeye, kırışmaya ve lekelenmeye karşı daha hassastır. Gün aşırı giymek, kurumak için yeterli zaman vererek ayakkabınızın ömrünü önemli ölçüde artırır.
  • Her kullanım sonrası temizleyin: Elinizin altında bir ayakkabı fırçası veya mikrofiber bez bulundurun ve her kullanımdan sonra ayakkabılarınızı hızlıca temizleyin. Böylece kirlerin ayakkabıya yerleşmesini ve lekelenmeleri önleyebilirsiniz.
  • Ahşap ayakkabı kalıbı kullanın: Ahşap ayakkabı kalıpları, deri ayakkabıların formunu korumakla kalmaz, ayakkabı içerisindeki nemi emerek kuru kalmalarına yardımcı olur.
  • Kuru tutun: Ayakkabılarınız yağmur suyu veya herhangi bir nedenle ıslandıysa doğal yollarla kurutmanız gerekir. Islak kalan deri kolay deforme olur ve özellikle hassaslaştığı için kırışık ve çizikler oluşabilir.

Pratik Deri Ayakkabı Temizliği

Her gün rutin haline getirebileceğiniz deri ayakkabı bakımı, basit ve zahmetsizdir. Bu sayede uzun uğraşlar gerekmeden deri ayakkabılarınızın bakımını tamamlayabilir ve her zaman iyi görünmelerini sağlayabilirsiniz. Deri ayakkabı temizleme yüzeyine ve formuna göre değişiklik gösterebilir, ancak her zaman nazik davranmalı ve kimyasal ürünlerden kaçınmalısınız. Pratik olarak "Deri ayakkabı bakımı nasıl yapılır?" sorusunu ise şöyle yanıtlanabilir:

  • Kiri ve kalıntıları ayakkabı yüzeyinden nazikçe uzaklaştırmak için at kılı fırça veya nemli bir bezden faydalanabilirsiniz. Bu hemen her deri ayakkabıya uygun bir temizlik önerisidir.
  • Daha yoğun bir temizlik gerekiyorsa nemli bir kağıt havlu veya bez kullanarak toz ve kirleri nazikçe derinin yüzeyinden uzaklaştırın. Ayakkabıların bakım etiketinde genellikle "nemli bir bez ile temizleyin" ibaresi bulunur. Ancak nadir de olsa yıkanabilir deri ayakkabılarla karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumlarda bakım talimatlarına uymanız tavsiye edilir.
  • Ayakkabı temizliğinde unutulmaması gereken bir diğer husus ise bağcık temizliğidir. Bunun için ise bağcıkları ayakkabılardan çıkarın ve sabunlu su ile yıkayın. Ayakkabıları tekrar bağlamadan önce bağcıkların tamamen kuru olduğundan emin olmalısınız.
  • Dolabınızda farklı Kadın Deri Ayakkabı Modelleri olsun istiyorsanız indirimli ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

Fırça ile Temizlemek

Ayakkabı fırçası, deri ayakkabı temizliği söz konusu olduğunda ayakkabılarınızdaki tozu temizlemek ve cila uygulamak için gerekli bir araçtır. Genellikle at kılından yapılan ayakkabı  fırçasındaki kıllar, derinin yüzeyini çizmeyecek kadar hassas, ancak kiri ve kalıntıları temizleyebilecek ve parlatana kadar cila yapılabilecek kadar da serttir. Bu sayede ayakkabı fırçası ile deri yüzeyini, girintileri ve detayları nazikçe temizleyebilir, ayakkabılarınızı kir ve tozdan arındırabilirsiniz.

Nemli Bez ile Temizlemek

Deri ayakkabı bakımı için olmazsa olmazlardan bir diğeri ise tüy bırakmayan pamuklu bir bezdir. Yumuşak, dokulu, parlak veya farklı bir görünümde olan deri ayakkabılarınızı nemli bir bez ile her zaman temizleyebilirsiniz. Deterjanlar durulanamayacağı ve kalıntı bırakacağı için bezinizi ılık bir su ile nemlendirmeniz yeterlidir. Dairesel ve nazik hareketler ile ayakkabı yüzeyini temizleyebilirsiniz. Mikrofiber bezleri tercih edebilir ve temizlik işleminden sonra ayakkabılarınızı kurumaya bırakabilirsiniz.

Deri ayakkabı yıkanır mı? sorusunun cevabı için blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Cila ile Temizlemek

Deri ayakkabılarınızı kuruma ve çatlamaya karşı korumanın kolay bir yolu var: Her 6 kullanımda bir ayakkabı cilası kullanmak. Ayakkabı cilası, bakımın son adımıdır. Detaylı temizlik yapıldıktan sonra son kat temizlik için mükemmel bir forma sahiptir.

 

Ayakkabı cilası, tozu ve suyu iten bir koruma katmanı eklerken deriyi nemlendirmeye yardımcı olur. Ayrıca rengi geri kazandırmaya, çizikleri ve lekeleri de gizlemeye destek olur. Sadece cila veya krem ​​cila arasında karar vermeniz gerekir. Krem cilalar, sprey veya wax'lardan daha nemlendiricidir ve doğal bir bitiş sağlar. Wax ise biraz daha etkili bir koruma ve daha yüksek düzeyde parlaklık sunar, ancak bazı durumlarda kurumaya neden olabilir. Sonuç olarak her biri ayakkabı yüzeyini korumanıza yardımcı olur. Siz de deri ayakkabıları temizlemek için mikrofiber bir bez kullanarak dairesel hareketlerle cila uygulayabilirsiniz.

Etiketler: Bakım
Mart 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR