Orijinal Ayakkabı Nasıl Anlaşılır ?

Orijinal Ayakkabı

Ayakkabının Orijinal Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Ayak sağlığı açısından ayakkabının kaliteli olması önemli bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Bu durumda ayak sağlığını korumak ve ayak konforunu sağlamak için kaliteli ürünler tercih sebebi oluyor. Alışveriş yaptığınızda satın aldığınız ayakkabının kaliteli olduğunu düşünüp aslında orijinal olmayan bir ürün satın almış olabilirsiniz.

Orijinal olmayan ürünler taklit edilen markanın birebir kopyası olarak üretilmiş olabilir. Bazı ürünlerde markanın adı yanlış yazılabiliyor iken bazı sahte ürünlerde ise ufak detaylardan ürünün orijinal olup olmadığını fark edebiliyoruz. Peki, markaların birebir kopyaları yapılabiliyorsa  kadın ayakkabı ve erkek ayakkabı modelleri içerisinde beğendiğiniz ayakkabının orijinalliği nasıl anlaşılır birlikte inceleyelim.

Orijinal Ayakkabı Nasıl Anlaşılır?

Satın aldığınız ayakkabının sahte olup olmadığı hakkında endişeleriniz var ve aldığınız ürünün orijinalliğini kontrol etmek istediğinizde bunun pek çok yöntemi bulunuyor. Öncelikle alışveriş yapacağınız zaman mutlaka güvenilir ve kaliteli markaları tercih etmelisiniz.  Aldığınız ayakkabının marka isminin kontrol edebilir, ayakkabıda bulunan dikişlerin düzgün ve sağlam olup olmadığına bakabilirsiniz.

Orijinal ayakkabılarda dikişlerin sağlam atılmış olması ürünün kaliteli olduğunu ve orijinal olduğunu gösteriyor. Ürünlerin ayakkabıda bulunan etiket kısmından ürünün taklit olup olmadığının sorgulamasını yapabilirsiniz. Özellikle ürün etiketinin sorgulamasını yapan pek çok uygulama ve internet sitesi bulunuyor. Buraları kullanarak ürünlerin orijinalliğini teyit edebilirsiniz.

Gerçek ile Sahte Ayakkabı Ayırt Etme Yöntemleri

Ayakkabı piyasasında birbirini taklit eden, kendini kanıtlamış birçok markanın taklidini üretip piyasaya sunan oldukça fazla ayakkabı üreticisi bulunuyor. Ayakkabı dünyasında çok sık rastladığımız orijinal olmayan ayakkabıların satış fiyatlarına baktığımızda orijinal ayakkabılara oranla daha düşük bir fiyat ile satıldığını görüyoruz.

Ürün için belirlenen satış fiyatı ayakkabının replika olup olmadığını anlamamız açısından yardımcı bir etkendir.  Orijinal ayakkabıların resmi satış sitesinde ve mağazalardaki satış fiyatları genelde birbirlerine paraleldir. Fakat tercih ettiğiniz markanın belirlediği fiyattan çok aşağıda bir fiyatta satılan ayakkabı görüyorsanız, işte bu ayakkabının orijinalliğinden şüphe duymalısınız. Yine markalar ürünlerinin arkalarında duran bir politika izler. Eğer bir üründe sorun varsa ve müşteri iade hakkı istiyorsa müşteri memnuniyeti çerçevesinde iade hakkı tanınır.

Orijinal olmayan ürünleri satan mağazalar ve online satış siteleri ürünlerinin arkasında durmaz, iade hakkını kullanmak isteyen müşterilere ise bu hakkı tanımazlar. Ayakkabıya baktığınızda modelinde herhangi bir kusur, bir hata varsa bu durum ürünün orijinal olmadığını gösterebilir. Örneğin; ünlü bir markanın logosunun ters yapılması, markanın adının eksik veya fazla harf kullanılarak yazılması da sahte ürün olduğunu gösteriyor. Satın almak istediğiniz veya satın aldığınız ayakkabıyı gerçek ile sahte ayakkabı ayırt etme yöntemlerini kullanarak anlayabilirsiniz. Bu yöntemler arasında en etkili ve kesin sonuç veren barkod numarasını sorgulama ve ürünün faturasının olmasıdır.

Üründe Bulunan Barkod Numarası

Satın aldığınız ürünün kutusunu açtıktan sonra kutuyu kaldırıp bir kenara atmamaya özen gösterin. Kutu üzerinde yer alan barkod numarası ürünün orijinalliğini sorgulamak için size yardımcı olacaktır.

Ayakkabı orijinalliğini sorgulama hususunda en önemli noktalardan biri barkod numarasıdır. Ürün kutularında yer alan barkodların sorgulamasını yaparak ürünün orijinalliğini teyit edebilirsiniz. Ayakkabı satın aldığınız markanın internet sitesine girerek barkod sorgulama işlemini gerçekleştirebilir ya da barkot sorgulaması yapabileceğiniz mobil uygulamaları tercih edebilirsiniz.

Ürünün Faturası

Bir ürünün orijinal olup olmadığını anlamak için en önemli etkenlerden bir diğeri de ürünün faturasıdır. Bilgi Toplum Esasları gereğince satıcının; fatura, vergi numarası ve iletişim bilgilerinin müşteriyle paylaşılması gerekir. Alışveriş yaptığınız internet sitesinde bu bilgiler bulunmuyorsa alacağınız ürünün de orijinalliğini sorgulamalısınız.

Satın aldığınız ayakkabı faturası size teslim edilmedi veya e-posta ile iletilmediyse mutlaka satıcıdan fatura teminin talep etmelisiniz.

 

Replika Ayakkabı Alınır mı?

Replika ayakkabı üretimi gün geçtikçe daha da artarak piyasada yerini almaya devam ediyor. Özellikle ünlü markaların popüler ayakkabı modellerinin replikalarına çok sık rastlar olduk. Peki, orijinal bir ürün alıp yüksek miktarda ödeme yapmak yerine neden daha ucuza replika ayakkabı almamalıyız?

Öncelikle replika ayakkabılar ayak sağlığınıza uygun olarak üretilmez. Replika ayakkabıların maliyetini azaltmak için daha uygun, düşük kalitede malzemeler seçilerek üretim sağlanıyor. Böyle olunca da replika ayakkabıya ulaşmak daha kolay oluyor. Fakat replika ürünlerin denetimi yapılmaz, sağlığa uygun olup olmadığı teyit edilmez. Doğaya ve sağlığınıza uygun olmayan ürünleri alıp hem cebinize hem de sağlığınıza zarar vermeyin

 

Etiketler: Orijinal ayakkabı
Haziran 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR