Damatlar için Ayakkabı Tercihi Nasıl Olmalı ?

Damat Ayakkbısı

Damatlar için Ayakkabı Tercihi Nasıl Olmalı?

 

Düğün denildiğinde akla ilk gelen gelinler olsa da son zamanlarda damatlar ve gelinler arasında bir şıklık yarışıdır gidiyor. Artık damatlar da gelinler gibi giyeceği smokine, takacağı kol düğmesinden ayakkabı içine giyeceği çoraba kadar ince ayrıntısıyla önem veriyor.

 

En özel günün en çok koşturanı damatlar için ayakkabı tercihi nasıl olmalı, nasıl bir ayakkabı tercih etmeli ki gün boyu rahat etmeli sorularını birlikte inceleyelim.

 

Öncelikle damatlar ayakkabı tercih ederken belirli noktalara dikkat etmeli. Ayakkabı burnunun çok uzun olmaması dikkat edilmesi gereken ilk husustur. Günlük hayatta çok fazla kundura giymeyen erkekler rahat hareket etmesi, ayak parmaklarının sıkışmaması için burnu uzun olmayan ayakkabı tercih etmelidir. Hassas ayak yapısına sahipseniz ve düztabanınız varsa alacağınız ayakkabı tabanının size uygun olmasına dikkat edin. Ayağınıza uygun olmayan ayakkabı tabanı içerisine tabanlık koyarak ayağınızı rahat ettirebilirsiniz. Tercih ettiğiniz smokin rengine uygun bir ayakkabı seçerek düğün gününüzde şıklık sağlamanız mümkün. Klasik erkek ayakkabı modellerimizi inceleyin.

 

Damat Ayakkabısı Seçmenin Püf Noktaları Nelerdir?

En özel, en anlamlı düğün gününüzü tasarlarken her ayrıntıyı düşünüyorsunuz. Düğün yeri, düğün şarkısı, davetliler, ikramlar derken sıra artık size geliyor. Düğün gününüzde ne tarz bir smokin seçeceğinize karar verirken aslında en çok dikkat etmeniz gereken nokta olan ayakkabı üzerinde fazla düşünmüyorsunuz. En güzel gününüzde ayakkabının ayağınıza vurup yürümekte zorluk çekmeniz tüm gününüzü berbat bir hale sokar. Bu yüzden önceliğiniz size uygun bir damat ayakkabısı seçmek olmalı. Peki, damat ayakkabısı seçmenin püf noktaları nelerdir? Bunların üzerinde duralım.

Ayakkabı Hareketinizi Kısıtlamasın

Damat ayakkabısı seçerken yürüyüşünüzü, hareketinizi zorlaştırmayacak rahat adımlar atabileceğiniz bir ayakkabı tercih etmelisiniz. İç taban yapısının ayak yapınıza uygun olmasına dikkat edin. Ayakkabı hareketinizi kısıtlamasın ki düğününüzde istediğiniz gibi eğlenebilin.

 

Damatlıkla Uyumu Yakalayın

Gelinler düğün günü nasıl bir uyum içinde ise damatlar da mutlaka tercih ettikleri kıyafet, aksesuar ve ayakkabı ile bütünlüğü yakalamalı. Düğün günü tercihinizi siyah smokinden yana kullandıysanız ayakkabınız da mutlaka siyah olmalı. Eğer kanvas pantolon ve papyon rahatlığını tercih ettiyseniz daha spor tarzda kıyafetinize uygun bir ayakkabı size şıklık katacaktır.

 

Renk Seçimi

Damatlık tercihinize göre ayakkabı rengi seçiminizi yapabilirsiniz. Yaz aylarında yapılan düğünlerde siyah damatlığın yanı sıra açık renkte damatlıklar da tercih ediliyor. Sonbaharda düğün yapıyorsanız toprak rengi, kışın daha koyu renkler ve ilkbahar düğünü için ise açık renkler kullanılabilir.

 

Mekana Göre Ayakkabı Tercihi

Düğününüzü yapacağınız mekana göre ayakkabı tercihi yapmalısınız. Yazın açık alanda düğün yapıyorsanız daha rahat, çimlerde rahatça yürüyebileceğiniz spor tarzda bir ayakkabı tercih edebilirsiniz. Eğer salon düğünü yapıyorsanız da daha ağır, rugan, kösele tarzlarını tercih ederek mekan ile uyumlu olmanız mümkün.

Çorabı Unutmayın

Damatlık altına giyeceğiniz çorabın dahi bir uyum içinde olması beklenir. Fakat son yıllarda bu uyum bir nebze bozuldu. Düğünlerde damatları renkli çorap, babet çorabı hatta çorapsız görmeye başladık. Bu yeni tarzı çok seven bir kitle elbette bulunuyor. Fakat ben asla çorapsız ayakkabı giymem, ayakkabıyla çorap mutlaka aynı olmalı diyenler de mevcut.  Damatlık veya smokin tercih ettiğinizde ayakkabınızın rengine uygun, ayağınızın hava almasını sağlayan çorap tercih edebilirsiniz. Kış aylarında evleniyorsanız dize kadar uzanan çorap tercihi yaparken; yaz aylarında evlenen damatlar ise bileğin altında biten çorapları giyebilir.

 

Ayakkabı Detaylarını Es Geçmeyin

Küçük gibi görünen detayların aslında ne kadar büyük ve önemli olduğunu tecrübe ettikten sonra anlıyoruz. Ayakkabı topuk boyu önemsiz gibi görünen öncelikle kadınların çok fazla önem verdiği bir durumdur. Gelinler düğünlerinde yüksek topuklu ayakkabı tercih ederek gelinlik modellerinin daha güzel görünmesini ister. Fakat tercih ettiği ayakkabı ile damadın boyunu geçebilir. Bu durumda genel olarak yaşanması istenmeyen durumlar arasında yerini alır. Çiftinizle boy uyumunu yakalamak istiyorsanız düğün ayakkabısı seçimini beraber yapmanızda yarar var.

 

Düğün gününe seçtiğiniz kıyafetin pantolonunun paça yapısı da ayakkabı seçiminde etkin rol oynar. Eğer dar paça bir pantolon giyecekseniz ayakkabı içine mutlaka uyumlu bir çorap giymelisiniz. Bilek yüksekliği aşağıda olan ayakkabı size uyacaktır. Ayağınızı olduğundan kaba ve büyük gösteren ayakkabı modellerini seçmenizi önermiyoruz. Dilerseniz buraya tıklayarak erkek klasik deri ayakkabı seçiminde size yardımcı olabilecek yazımızı da inceleyebilirsiniz.

 

Etiketler: Damatlar için Ayakkabı
Haziran 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR